sobota, 23 marca 2013

Pasta śledziowa


Pasta śledziowa to chyba jedna z najprostszych przystawek. Jest łatwa w przygotowaniu, a kanapki z nią są naprawdę wyśmienite, do tego jest tania i szybka :-)

Składniki:
Puszka śledzi w pomidorach (bez ości)
3 jajka
pęczek szczypiorku

Przyprawy:
sól, pieprz




Jajka ugotować na twardo. W miarę drobno pokroić szczypior. Zawartość puszki dobrze rozgnieść. Jajka obrać ze skorupki, ostudzić, drobno posiekać. Wszystko połączyć - dosmaczyć :-)




Podawać jako pastę do kanapek, grzanek, tortilli lub na co macie tylko ochotę. Można do farszu dodać tylko żółtka, a białka zafaszerować wykonaną pastą. Przepis naprawdę daje pole do popisu, a co najważniejsze jest pyszny:)


Pasta dołączona do akcji:
jajko wielkanocne inaczej
kanapeczki 

1 komentarz:

  1. Taką pastę lubię jeść i dość też często robię.

    OdpowiedzUsuń

Cieszę się jak dziecko z każdego komentarza. Mniej miły potrafi być pouczający, ten serdeczny - poprawia humor ;)